Černé fazole s kysaným zelím
130 min.
Ingredience
- 100gramůFazole černé
- 60gramůCibule
- 15gramůOlej rostlinný
- 1špetkaHřebíček
- 1kusBobkový list
- 200gramůZelí kysané
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme máčet ve studené vodě. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, kysané zelí překrájíme, petrželovou nať drobně posekáme.
- 2Fazole s česnekem, cibulí a bobkovým listem vaříme pod poklicí, až jsou fazole měkké. Poté přidáme okapané zelí, zbylé koření, rajský protlak, dobře promícháme a pod poklicí dusíme, až se tekutina vydusí.
- 3Podle chuti směs osolíme a zdobíme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.