Černé nudle s kambalou a omáčkou
55 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůSépiový inkoust
- 50mililitrůNoilly Prat
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaPepř růžový mletý
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKari koření
- 2centilitryPastis
- 1lžičkaPažitka
- 240mililitrůVývar rybí
- 300gramůMáslo čerstvé
- 600gramůKambala
- 0,5hrstEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1297 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
84 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
485 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto na nudle. V míse smícháme polohrubou mouku, 4 žloutky, 1 celé vejce, lžíci olivového oleje, sépiový inkoust a sůl. Vše vypracujeme v pevné, ale vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl dne odležet. Pomocí strojku na těstoviny vyrobíme dlouhé špagety, které během mletí pokrájíme. Černé těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.
- 2Při přípravě omáčky postupujeme následovně: svaříme vermut Noilly Prat, bílé víno, 120 ml rybího vývaru, šafrán a růžový pepř. Vše přes sítko prolisujeme na pánev a zbytek v cedníku si odložíme stranou.
- 3Omáčku povaříme a přidáme smetanu. Do omáčky postupně vmícháváme 200 g nakrájeného másla. Dochutíme solí, kari a pastisem.
- 4Plátky kambaly opláchneme a osolíme. Ohřejeme zbytek rybího vývaru a kambalu v něm 5-7 minut ponecháme (pošírujeme).
- 5Opláchneme estragon, osušíme, otrháme lístky a nadrobno je nasekáme. Omáčku opět povaříme, přidáme scezenou usazeninu ze sítka, estragon, pažitku, a pokud je potřeba, dochutíme.
- 6Rozpustíme máslo a promícháme v něm nudle. Nahřejeme talíře a takto upravené nudle připravíme, položíme na ně plátek kambaly a kolem přelijeme omáčkou. Teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.