Čerstvá rajčatová omáčka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Odstraníme stopky a nakrájíme je na nudličky.
- 2Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 3V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek, mrkev a celer. Podlijeme vývarem, přidáme protlak a koření.
- 4Vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme.
- 5Do horké omáčky dáme nakrájená rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.