Čerstvá rajčatová omáčka

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Odstraníme stopky a nakrájíme je na nudličky.
  • 2
    Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek, mrkev a celer. Podlijeme vývarem, přidáme protlak a koření.
  • 4
    Vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme.
  • 5
    Do horké omáčky dáme nakrájená rajčata.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.