Čerstvé canolini se zaječím masem
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 80gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSůl
- 30gramůCeler řapíkatý
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
- 50gramůSýr Ricotta
- 10gramůPepř černý mletý
- 200gramůPórek
- 100gramůBrambory
- 750mililitrůVíno červené
- 10gramůTymián čerstvý
- 160mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5kusůJalovec
- 1kusMrkev kořen
- 250gramůZaječí maso
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
57 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem.
- 2Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme.
- 3Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme.
- 4Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku.
- 5Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.