Čerstvé těstoviny s plísňovým sýrem

195 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme v míse dohromady se špetkou soli a vejci, vypracujeme na měkké těsto.
  • 2
    Těsto nakrájíme na čtvrtiny, každou z nich stlačíme dlaní, posypeme moukou a řádně vyválíme na tenké placky, které často moučníme. Těsto nakrájíme na nudle. Posypeme je moukou a dáme stranou na 2 hodiny usušit.
  • 3
    V hrnci smícháme dohromady 100 ml vody a olivový olej a směs uvedeme do bodu varu a přidáme těstoviny. Vaříme zhruba 3 minuty, občas je zamícháme vidličkou. Průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou, aby se neslepily.
  • 4
    Plísňový sýr rozdrobíme pomocí polévkové lžíce a dáme stranou. Meruňky nakrájíme na tenké proužky a taktéž je dáme stranou.
  • 5
    Na pánvi rozehřejeme smetanu. Přidáme rozdrobený plísňový sýr a zalijeme mlékem. Omáčku mícháme, dokud není hladká. Posléze rozmixujeme v mixéru.
  • 6
    Do horké omáčky vmícháme těstoviny a meruňky. Podle chuti ještě na závěr dochutíme solí či pepřem.
  • 7
    Těstoviny s omáčkou zamícháme 2 vidličkami. Odstavíme a přidáme piniová semínka a vmícháme žloutky. Vzniklou směs důkladně zamícháme. Ozdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.