Čerstvé těstoviny s plísňovým sýrem
195 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3mililitryPepř černý mletý
- 3mililitrySůl
- 5kusůVejce slepičí
- 15mililitrůOlej olivový
- 115gramůSýr Niva (Rokfór)
- 115gramůMeruňky
- 300mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 50mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 55gramůOříšky piniové
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5kusPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme v míse dohromady se špetkou soli a vejci, vypracujeme na měkké těsto.
- 2Těsto nakrájíme na čtvrtiny, každou z nich stlačíme dlaní, posypeme moukou a řádně vyválíme na tenké placky, které často moučníme. Těsto nakrájíme na nudle. Posypeme je moukou a dáme stranou na 2 hodiny usušit.
- 3V hrnci smícháme dohromady 100 ml vody a olivový olej a směs uvedeme do bodu varu a přidáme těstoviny. Vaříme zhruba 3 minuty, občas je zamícháme vidličkou. Průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou, aby se neslepily.
- 4Plísňový sýr rozdrobíme pomocí polévkové lžíce a dáme stranou. Meruňky nakrájíme na tenké proužky a taktéž je dáme stranou.
- 5Na pánvi rozehřejeme smetanu. Přidáme rozdrobený plísňový sýr a zalijeme mlékem. Omáčku mícháme, dokud není hladká. Posléze rozmixujeme v mixéru.
- 6Do horké omáčky vmícháme těstoviny a meruňky. Podle chuti ještě na závěr dochutíme solí či pepřem.
- 7Těstoviny s omáčkou zamícháme 2 vidličkami. Odstavíme a přidáme piniová semínka a vmícháme žloutky. Vzniklou směs důkladně zamícháme. Ozdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.