Čerstvý pokrm z bílého zelí a mrkve
30 min.
Ingredience
- 150gramůJogurt nízkotučný
- 1lžičkaSůl
- 140gramůBílé zelí
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžičkaKerblík
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vymícháme dressing z přírodního jogurtu (1,5% tuku v sušině), octa, soli a pepře.
- 2Omyjeme bílé zelí, najemno nastrouháme a promícháme s trochou soli. Necháme asi 15 minut uležet. Mezitím omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev.Po uležení smícháme zelí s mrkví, přidáme dressing a ještě jednou řádně promícháme. Ozdobíme listy čerstvého kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.