Červená čočka se zázvorem

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
5 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
12 g
Cukr
757 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou čočku propláchneme vodou, spolu s bobkovými listy vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky vodu slijeme, čočku propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  • 2
    Oloupanou mrkev a cibuli krájíme na proužky asi 3 cm dlouhé, špenát omyjeme, nahrubo nasekáme.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek. Nastrouhaný čerstvý zázvor na oleji krátce osmahneme, vmícháme cibuli a mrkev, smažíme asi 2 minuty. Všechny přísady vyjmeme a dáme stranou na talíř. Nasekaný špenát chvíli podusíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi.
  • 4
    Zeleninu a čočku přidáme ke špenátu a vše promícháme. Ochutíme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.