Červená čočka se zázvorem
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSezam - semena
- 175gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceOlej sezamový
- 300gramůČočka červená
- 2kusyBobkový list
- 1litrVoda pitná
- 5kusůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 0,25kusZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
5 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
12 g
Cukr
757 mg
Postup přípravy
- 1Přebranou čočku propláchneme vodou, spolu s bobkovými listy vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky vodu slijeme, čočku propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 2Oloupanou mrkev a cibuli krájíme na proužky asi 3 cm dlouhé, špenát omyjeme, nahrubo nasekáme.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek. Nastrouhaný čerstvý zázvor na oleji krátce osmahneme, vmícháme cibuli a mrkev, smažíme asi 2 minuty. Všechny přísady vyjmeme a dáme stranou na talíř. Nasekaný špenát chvíli podusíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi.
- 4Zeleninu a čočku přidáme ke špenátu a vše promícháme. Ochutíme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.