Červená čočka se zeleninou
80 min.
Ingredience
- Čočka
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 10gramůKurkuma
- 10gramůKoriandr mletý
- 8gramůHořčičné semínko
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 6gramůSůl
- 400mililitrůVoda pitná
- 180gramůČočka červená
- Zelenina
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
20 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Červenou čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, bobkový list a vaříme 20 minut doměkka. Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a krátce orestujeme. Přidáme mletý koriandr, kurkumu, hořčičná semínka, přisypeme scezenou čočku a podusíme 10 minut. Po odstavení posypeme posekanými lístky koriandru.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory, cuketu, mrkev a čerstvý fenykl nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme zeleninu, kari koření, zalijeme kokosovým mlékem, posypeme drcenými ořechy a zvolna dusíme asi půl hodiny doměkka.
- 3Čočku rozdělíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.