Červená čočka se zeleninou

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
20 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, bobkový list a vaříme 20 minut doměkka. Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a krátce orestujeme. Přidáme mletý koriandr, kurkumu, hořčičná semínka, přisypeme scezenou čočku a podusíme 10 minut. Po odstavení posypeme posekanými lístky koriandru.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory, cuketu, mrkev a čerstvý fenykl nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme zeleninu, kari koření, zalijeme kokosovým mlékem, posypeme drcenými ořechy a zvolna dusíme asi půl hodiny doměkka.
  • 3
    Čočku rozdělíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.