Červená řepa s kozím sýrem
20 min.
Ingredience
- 3kusyČervená řepa
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 100mililitrůOlej olivový
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusZázvor celý
- 150gramůSýr kozí
- 80gramůOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Ocet svaříme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, pomerančovou šťávu, tymián, sójovou omáčku, směs důkladně promícháme. Osolíme a opepříme. Zázvor nastrouháme, vymačkáme a šťávu ze zázvoru přidáme k marinádě.
- 2Marinádu dáme do misky, plátky červené řepy do ní naložíme a uložíme do chladničky. Naložené necháme přes noc. Kozí sýr nakrájíme na kostičky.
- 3Na talíře rozložíme plátky marinované červené řepy, posypeme kozím sýrem a nasucho opraženými piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.