Červené corzetti s treskou
60 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 60gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 400gramůTreska aljašská
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něho vajíčka, přidáme propasírovaná rajčata a špetku soli a ze všeho vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat.
- 2Mezitím očistíme rybu, vykucháme ji, vykrájíme z ní plátky a hlavu a kosti dáme stranou. Plátky pokrájíme na proužky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a jemně nasekáme. Opereme petrželku, opatrně ji utěrkou osušíme a nasekáme. Nasekáme rovněž papričku a dáme ji stranou. Rajčata pokrájíme je na kousky.
- 3Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekaný česnek, cibuli a papričku. Přidáme omytou rybí hlavu a kosti, za občasného míchání necháme chvíli smažit. Přilijeme bílé víno, necháme je prudce vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a pepře a při mírné teplotě vše asi 20 minut dusíme. Propasírujte směs sítem do jiné pánve a dáme stranou.
- 4Připravíme si corzetti. Válečkem rozválíme těsto na plát o tloušťce asi 2 mm a vhodnou formou s výrazným vzorem z ní vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na pomoučený vál tak, aby se neslepila, a necháme je proschnout.
- 5Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Mezitím nalijeme do pánve zbývající olej a 2-3 minuty na něm smažíme proužky rybího masa. Těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Přidáme osmažené proužky rybího masa. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.