Červené fazole s rýží

115 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, prošpikujeme hřebíčkem.
  • 2
    Přes noc namočené fazole slijeme, přendáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, tymián a pepř. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
  • 3
    Fazole vaříme 90 minut.
  • 4
    Po uvaření vyjmeme tymián a hřebíček. Vodu slijeme a odstavíme stranou.
  • 5
    Rozehřejeme si máslo, přidáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vodou z fazolí a přiklopené necháme vařit.
  • 6
    K takřka uvařené rýži přisypeme fazole s cibulí a pokrájené maso. Osolíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.