Červené fazole s rýží
115 min.
Ingredience
- 240gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůFazole červené
- 4gramyHřebíček
- 10gramůTymián čerstvý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůRýže loupaná
- 300gramůVepřová uzená plec
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, prošpikujeme hřebíčkem.
- 2Přes noc namočené fazole slijeme, přendáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, tymián a pepř. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
- 3Fazole vaříme 90 minut.
- 4Po uvaření vyjmeme tymián a hřebíček. Vodu slijeme a odstavíme stranou.
- 5Rozehřejeme si máslo, přidáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vodou z fazolí a přiklopené necháme vařit.
- 6K takřka uvařené rýži přisypeme fazole s cibulí a pokrájené maso. Osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.