Červené kari rogan još
120 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4kusyChilli paprička
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 2lžíceKořeněné máslo Ghee
- 2lžičkyKmín římský
- 2gramyHřebíček
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1,25decilitryJogurt nízkotučný
- 1,5decilitryVoda pitná
- 0,25lžičkaGaram masala
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3gramySkořice celá
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ghí ve velkém ohnivzdorném kastrolu a osmahneme pokrájené hovězí maso do hněda. Vyndáme z kastrolu a necháme stranou. Do hrnce přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, chilli, kardamom, hřebíčky, koriandr, kmín, sůl a papriku do kastrolu a mícháme, dokud nezačne vonět.
- 2Maso dáme zpět do kastrolu a vše podusíme 3 minuty. Vmícháme postupně jogurt, přidáme skořicovou kůru a horkou vodu a opepříme.
- 3Zakryjeme kastrol pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 75 minut, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme a zahodíme skořicovou kůru a vmícháme garam masalu. Z povrchu odebereme přebytečný tuk.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.