Červený čočkový salát
25 min.
Ingredience
- 100gramůČočka červená
- 40mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůVíno červené
- 1decilitrVývar zeleninový
- 5gramůHořčice
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyCibule
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůEstragon
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku nasypeme do síta a dobře propláchneme studenou vodou. Nasypeme do hrnce a zalijeme 1dl vývaru a na mírném ohni necháme vařit asi 10 minut. Zbylou tekutinu slijeme a čočku zakryjeme. V míse smícháme ocet s vínem, worcestrem a hořčicí, přidáme najemno nasekanou cibuli, estragon a petrželovou nať a promícháme s ještě teplou čočkou. Dosolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.