Červený čočkový salát

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku nasypeme do síta a dobře propláchneme studenou vodou. Nasypeme do hrnce a zalijeme 1dl vývaru a na mírném ohni necháme vařit asi 10 minut. Zbylou tekutinu slijeme a čočku zakryjeme. V míse smícháme ocet s vínem, worcestrem a hořčicí, přidáme najemno nasekanou cibuli, estragon a petrželovou nať a promícháme s ještě teplou čočkou. Dosolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.