Červený paprikový salát
40 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 6kusůPaprika červená
- 250gramůRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet Sherry
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji smažíme očištěné, na pruhy nakrájené papriky a nasekaný česnek za občasného promíchání asi 5 minut.
- 2Potom přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, směs přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme 12-15 minut.
- 3Podušenou směs osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a dusíme ještě 2 minuty.
- 4Papriky vyjmeme děrovanou naběračkou na servírovací mísu. Do pánve přilijeme ocet a omáčku povaříme 5-7 minut do zhoustnutí.
- 5Omáčkou zalijeme papriky a salát necháme vychladnout.
- 6Podáváme s grilovaným masem, opečeným toastovým chlebem nebo bagetkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.