Červený paprikový salát

40 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme očištěné, na pruhy nakrájené papriky a nasekaný česnek za občasného promíchání asi 5 minut.
  • 2
    Potom přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, směs přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme 12-15 minut.
  • 3
    Podušenou směs osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a dusíme ještě 2 minuty.
  • 4
    Papriky vyjmeme děrovanou naběračkou na servírovací mísu. Do pánve přilijeme ocet a omáčku povaříme 5-7 minut do zhoustnutí.
  • 5
    Omáčkou zalijeme papriky a salát necháme vychladnout.
  • 6
    Podáváme s grilovaným masem, opečeným toastovým chlebem nebo bagetkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.