Červený pilaf
100 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 500gramůRýže loupaná
- 750gramůRajčata
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel kořen
- 10kusůPepř černý celý
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1litrVývar jehněčí
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1158 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
53 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky.
- 2Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým. Maso dáme vařit s kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel), pepřem a solí. Když je maso měkké, scedíme ho a vývar si necháme.
- 3V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a dáme na něj oloupaná, nadrobno pokrájená rajčata, zakryjeme a dusíme. Vznikne nám hustá omáčka, ke které přidáme dobře opranou rýži a dusíme do poloměkka.
- 4Poté přidáme maso, přilijeme 1 l vývaru, osolíme a vaříme do doby, než bude rýže měkká a omáčka bude hustá.
- 5Červený pilaf nakonec dochutíme pepřem a dosolíme podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.