Červený pilaf

100 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1158 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
53 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jehněčí maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky.
  • 2
    Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým. Maso dáme vařit s kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel), pepřem a solí. Když je maso měkké, scedíme ho a vývar si necháme.
  • 3
    V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a dáme na něj oloupaná, nadrobno pokrájená rajčata, zakryjeme a dusíme. Vznikne nám hustá omáčka, ke které přidáme dobře opranou rýži a dusíme do poloměkka.
  • 4
    Poté přidáme maso, přilijeme 1 l vývaru, osolíme a vaříme do doby, než bude rýže měkká a omáčka bude hustá.
  • 5
    Červený pilaf nakonec dochutíme pepřem a dosolíme podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.