Česká kudlaná polévka
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 250gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaKmín drcený
- 400gramůBrambory
- 5decilitrůMléko kefírové
- 2špetkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
210 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme do jíšky vodu, dobře metlou prošleháme, přivedeme k varu. Vložíme očištěné, pod studenou tekoucí vodou propláchnuté a na tenké nudličky nakrájené hříbky. Vsypeme kmín, oloupané drobně pokrájené brambory a společně vaříme do měkka.
- 2Hrnec s polévkou stáhneme ze sporáku, za stálého míchání postupně přilijeme kefír. Vrátíme na sporák a za občasného promíchání přivedeme k varu. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme, vlijeme rozkvedlané vejce. Posypeme nasekanou petrželovou natí a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.