Česká kudlaná polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
210 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme do jíšky vodu, dobře metlou prošleháme, přivedeme k varu. Vložíme očištěné, pod studenou tekoucí vodou propláchnuté a na tenké nudličky nakrájené hříbky. Vsypeme kmín, oloupané drobně pokrájené brambory a společně vaříme do měkka.
  • 2
    Hrnec s polévkou stáhneme ze sporáku, za stálého míchání postupně přilijeme kefír. Vrátíme na sporák a za občasného promíchání přivedeme k varu. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme, vlijeme rozkvedlané vejce. Posypeme nasekanou petrželovou natí a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.