Česnečka s bílkovou jíškou
25 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPolévkové koření
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 4stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
56 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
345 mg
Cukr
258 mg
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, odstavíme z plotny a vmícháme bílky. Na mírném ohni mícháme, až se bílky srazí a spojí s moukou na malé hrudky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a vaříme za občasného zamíchání asi 10 minut.
- 2Polévku odstavíme z plotny a vmícháme do ní polévkové koření a rozetřený česnek.
- 3Při podávání posypeme každou porci nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.