Česnečka s bílkovou jíškou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
56 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
345 mg
Cukr
258 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, odstavíme z plotny a vmícháme bílky. Na mírném ohni mícháme, až se bílky srazí a spojí s moukou na malé hrudky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a vaříme za občasného zamíchání asi 10 minut.
  • 2
    Polévku odstavíme z plotny a vmícháme do ní polévkové koření a rozetřený česnek.
  • 3
    Při podávání posypeme každou porci nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.