Česnečka s vejci
35 min.
Ingredience
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 250gramůChléb toastový
- 10stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Toastový chléb (nebo bagetu) z předchozího dne nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm.
- 2V pánvi rozpálíme olivový olej a kostičky chleba na něm dozlatova opečeme. Přidáme prolisovaný česnek a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme, přelijeme vývarem a necháme přejít varem.
- 3Do polévky přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek, do kterých vždy rozklepneme jedno vejce tak, aby žloutek zůstal celý. Misky s polévkou zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě. Každou porci posypeme paprikou a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.