Česnečka z bujónu
20 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 4kostkyBujón hovězí
- 2špetkySůl
- 100gramůŠunka dušená
- 200gramůSýr Parmezán
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
355 mg
Cukr
977 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, vložíme bujónové kostky, opepříme, osolíme. Vaříme za občasného míchání do rozpuštění bujónu. Do čtyř polévkových misek dáme na malé kousky rozkrájenou šunku, jemně nastrouhaný sýr a rozklepneme vejce. Postupujeme opatrně, aby se vejce neroztekla. Na povrch do každé misky dáme jeden prolisovaný česnek. Opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu. Každou porci česnečky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.