Česneková majonéza s citrónovou šťávou

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
71 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
107 mg
Cukr
349 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, přidáme sůl, pepř a ručním šlehačem nebo mixérem za stálého po kapkách přidávání oleje šleháme do zahoustnutí žloutku. Před dokončením šlehání přimícháme do majonézy citrónovou šťávu. Oloupaný česnek jemně nastrouháme a spolu s nasekanou petrželovou natí vložíme do mixéru, kde krátce rozmixujeme. Je možné majonézu ještě podle vlastní chuti dosolit a dopepřit.
  • 2
    Připravenou majonézu udržujeme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.