Česnekové chlebníčky s olivami
55 min.
Ingredience
- Chlebníčky
- 8krajícůChléb toastový
- Nádivka do chlebíčků
- Pečení a servírování
- Příprava
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6338 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
677 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Příprava: Na pekáčku s lívancovníkovými prohlubněmi pomažeme máslem prohlubně a troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- 2Chlebníčky: Z krajíčků tmavého chleba okrájíme kůrky a krajíčky rozválíme do větších ploch. Z rozválených krajíců vykrájíme kruhy, které svou velikostí budou odpovídat lívancovým prohlubním na připraveném pekáčku. Odřezky z krajíčků chleba necháme asi 10 minut odpočinout v lednici.
- 3Nádivka do chlebíčků: Piniové oříšky oloupeme a nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Nasekané oříšky opečeme pod grilem, dozlatova a smícháme je s utřeným česnekem, rozměklým máslem a čerstvě nasekaným oregánem. Nádivku můžeme rozmixovat v mixéru, rozmíchat v hmoždíři nebo v třecí misce.
- 4Pečení a servírování: Na připravené krajíce chleba rozdělíme česnekovou nádivku a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
- 5Tyto domácí chlebíčky servírujeme horké, rovnou z trouby. Každý krajíček ozdobíme lístky oregána a rozpůlenými černými olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.