Česnekové chlebníčky s olivami

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6338 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
677 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Na pekáčku s lívancovníkovými prohlubněmi pomažeme máslem prohlubně a troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
  • 2
    Chlebníčky: Z krajíčků tmavého chleba okrájíme kůrky a krajíčky rozválíme do větších ploch. Z rozválených krajíců vykrájíme kruhy, které svou velikostí budou odpovídat lívancovým prohlubním na připraveném pekáčku. Odřezky z krajíčků chleba necháme asi 10 minut odpočinout v lednici.
  • 3
    Nádivka do chlebíčků: Piniové oříšky oloupeme a nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Nasekané oříšky opečeme pod grilem, dozlatova a smícháme je s utřeným česnekem, rozměklým máslem a čerstvě nasekaným oregánem. Nádivku můžeme rozmixovat v mixéru, rozmíchat v hmoždíři nebo v třecí misce.
  • 4
    Pečení a servírování: Na připravené krajíce chleba rozdělíme česnekovou nádivku a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
  • 5
    Tyto domácí chlebíčky servírujeme horké, rovnou z trouby. Každý krajíček ozdobíme lístky oregána a rozpůlenými černými olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.