Česnekové rizoto s petrželkou
40 min.
Ingredience
- 1,3litryVývar zeleninový
- 60mililitrůOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 350gramůRýže loupaná
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 110gramůSýr Parmezán
- 40gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vetším rendlíku rozehřejeme olej, nasypeme nasekaný česnek a opékáme asi minutu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nakonec vmícháme rýži a ještě několik minut opékáme. V hrnci přivedeme k varu vývar a udržujeme ho stále vroucí. Postupně po naběračkách přidáváme vývar k rýži, za stálého míchání počkáme až se tekutina vstřebá a nalijeme další naběračku. Tak postupujeme, dokud rýže není měkká. Do rizota vmícháme rozpuštěné máslo, většinu nastrouhaného parmezánu a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.