Česnekové rizoto s petrželkou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vetším rendlíku rozehřejeme olej, nasypeme nasekaný česnek a opékáme asi minutu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nakonec vmícháme rýži a ještě několik minut opékáme. V hrnci přivedeme k varu vývar a udržujeme ho stále vroucí. Postupně po naběračkách přidáváme vývar k rýži, za stálého míchání počkáme až se tekutina vstřebá a nalijeme další naběračku. Tak postupujeme, dokud rýže není měkká. Do rizota vmícháme rozpuštěné máslo, většinu nastrouhaného parmezánu a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.