Česnekové toasty s rajčaty a bazalkou
18 min.
Ingredience
- 440gramůRajčata soudková
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůBageta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bagetu nakrájíme na 2 cm silné krajíčky, rajčata pokrájíme na kostičky, menší červenou cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Oloupané stroužky česneku opečeme a prolisujeme na pastu, bazalkové lístky nasekáme na jemno.
- 2Krajíčky pečiva opečeme 2 - 3 minuty po obou stranách, potřeme olivovým olejem a z každé strany lehce namažeme česnekovou pastou.
- 3V misce smícháme rajčata, cibuli a bazalku s olivovým olejem a balzamikovým octem, osolíme, okořeníme pepřem, dobře promícháme.
- 4Zeleninovou směs klademe na opečené česnekové toasty a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.