Česnekový dip s bramborami
35 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 2krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 5lžicOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce doměkka, cca 20-25 minut. Oloupeme a necháme vychladnout. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku krátce namočíme do studené vody. Poté vymačkáme.
- 2Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme nebo prolisujeme, utřeme se solí.
- 3Brambory rozmačkáme, smícháme s chlebem, česnekem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, ocet, důkladně prošleháme. Ochutíme solí a pepřem.
- 4V míse necháme cca 1-2 hodiny vychladit. Jako přílohu použijeme např. bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.