Česnekový dip s bramborami

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, cca 20-25 minut. Oloupeme a necháme vychladnout. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku krátce namočíme do studené vody. Poté vymačkáme.
  • 2
    Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme nebo prolisujeme, utřeme se solí.
  • 3
    Brambory rozmačkáme, smícháme s chlebem, česnekem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, ocet, důkladně prošleháme. Ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    V míse necháme cca 1-2 hodiny vychladit. Jako přílohu použijeme např. bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.