Česnekový krém

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
759 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme v hrnci, přidáme cibuli a smažíme dozlatova, poté přisypeme polovinu česneku. Minutu smažíme, přilijeme vývar, mléko, přidáme brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 15 minut.
  • 2
    Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu. Přimícháme třetinu zbylého česneku, uvedeme k varu. Zbytek česneku osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji.
  • 3
    Hotovou polévku jím ozdobíme, posypeme strouhaným sýrem a rukolou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.