Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
5 g
Cukr
449 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, zalijeme je horkým mlékem, promícháme je a necháme zchladnout.
  • 2
    V misce si rozmícháme kvasnice, přidáme k nim špetku cukru s 1 dl vlažného mléka. Vykynutý kvásek přidáme k bramborům spolu s moukou, solí, rozetřeným česnekem, černým pepřem, majoránkou a vejcem. Těsto důkladně promícháme.
  • 3
    Plech vytřeme sádlem, na něj nalijeme a uhladíme těsto. Pečeme v troubě, předehřáté na 240°C přibližně 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a koláč dalších 25 minut dopečeme.
  • 4
    Do zlatova upečený koláč pokrájíme na kostky, potřeme ho rozpuštěným másle a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.