Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor
70 min.
Ingredience
- Kvásek
- 20gramůDroždí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1špetkaCukr krupice
- Těsto
- 400gramůBrambory
- 1decilitrMléko polotučné
- 0,5lžíceSůl
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 800gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
5 g
Cukr
449 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, zalijeme je horkým mlékem, promícháme je a necháme zchladnout.
- 2V misce si rozmícháme kvasnice, přidáme k nim špetku cukru s 1 dl vlažného mléka. Vykynutý kvásek přidáme k bramborům spolu s moukou, solí, rozetřeným česnekem, černým pepřem, majoránkou a vejcem. Těsto důkladně promícháme.
- 3Plech vytřeme sádlem, na něj nalijeme a uhladíme těsto. Pečeme v troubě, předehřáté na 240°C přibližně 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a koláč dalších 25 minut dopečeme.
- 4Do zlatova upečený koláč pokrájíme na kostky, potřeme ho rozpuštěným másle a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.