Čevapčiči s dušenou dýní

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.
  • 3
    Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.
  • 6
    Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.