Čevapčiči s dušenou dýní
40 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kilogramDýně
- 1kusCibule
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1hrstKopr čerstvý
- 1lžíceVoda pitná
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.
- 3Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- 4V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.
- 5V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.
- 6Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.