Čevapčiči z kapusty
50 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou a očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Vychladlou kapustu jemně nasekáme nebo umeleme a v míse promícháme s vejci, nadrobno nasekaným česnekem, pepřem a trochou strouhanky.
- 3Ze směsi tvarujeme malé šišky a zprudka je opékáme na pánvi na oleji.
- 4Hotové čevapčiči posypeme syrovou, na kroužky nakrájenou cibulí.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.