Chalupnická haše
30 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule červená
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 700gramůBrambory
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaPetržel - nať
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme všechny suroviny: cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme deset minut vařit v osolené vodě do měkka.
- 2V pánvi rozpálíme olej a mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme do pánve rajčatový protlak, worcester a koření dle vlastní chuti. Pořádně vše promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit.
- 3Zatímco se dusí maso se zeleninou, namačkáme brambory, přidáme k nim mléko s petrželkou a rozdělíme je na talíře. Na závěr přidáme plátky masa, zeleninu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.