Chalupnická haše

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme všechny suroviny: cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme deset minut vařit v osolené vodě do měkka.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme do pánve rajčatový protlak, worcester a koření dle vlastní chuti. Pořádně vše promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit.
  • 3
    Zatímco se dusí maso se zeleninou, namačkáme brambory, přidáme k nim mléko s petrželkou a rozdělíme je na talíře. Na závěr přidáme plátky masa, zeleninu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.