Cherry rajčata sterilizovaná

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl, nové koření a pepř. Všechny suroviny přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Žlutá a červená rajčátka dobře omyjeme, odstraníme okvětí a naskládáme do připravených skleniček. Mezi rajčata do každé skleničky vložíme také po dva stroužky česneku. Potom zalijeme teplým nálevem a skleničky ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde rajčata sterilizujeme při 80 stupňové teplotě 10 minut.
  • 3
    Následovně vyndáme skleničky z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.