Cherry rajčata sterilizovaná
35 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata Cherry
- Nálev
- 3decilitryOcet kvasný lihový
- 120gramůCukr krupice
- 50gramůSůl
- 3gramyNové koření celé
- 4gramyPepř černý celý
- 6stroužkůČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl, nové koření a pepř. Všechny suroviny přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.
- 2Žlutá a červená rajčátka dobře omyjeme, odstraníme okvětí a naskládáme do připravených skleniček. Mezi rajčata do každé skleničky vložíme také po dva stroužky česneku. Potom zalijeme teplým nálevem a skleničky ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde rajčata sterilizujeme při 80 stupňové teplotě 10 minut.
- 3Následovně vyndáme skleničky z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.