Chiles rellenos
50 min.
Ingredience
- 6kusůPaprika zelená
- 2kusyBrambory
- 200gramůTvaroh tučný
- 200gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 115gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky po straně rozřízneme, vložíme na suchou pánev a opečeme, až se na nich objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyjmeme semena a odložíme.
- 2Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, uvaříme do měkka, slijeme.
- 3Smícháme tučný tvaroh, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a brambory, důkladně promícháme.
- 4Každou papriku naplníme směsí a dáme na hodinu ztuhnout. Z bílků ušleháme pevný sníh, v míse utřeme žloutky do pěny, opatrně vmícháme sníh. Mouku okořeníme solí a bílým pepřem.
- 5V pánvi rozpálíme olej, papriky obalíme v mouce a poté ve směsi vajec, opatrně vložíme do oleje, smažíme do zlatova.
- 6Necháme vykapat na ubrousku, podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.