Chilli con carne z mletého masa

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí a je měkká. Přidáme maso a za stálého míchání a oddělování kousků masa dřevěnou vařečkou smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Vmícháme prolisovaný česnek a smažíme půl minuty, aby se uvolnilo aroma.
  • 2
    Přidáme konzervovaná rajčata nakrájená nadrobno, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku, koriandr, kajenský pepř a propláchnuté fazole. Podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut za občasného promíchání. Na závěr sejmeme pokličku a vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut za stálého míchání. Pokud se všechna omáčka vypařila, přidáme 40 ml vody. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.