Chilli con carne z mletého masa
85 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 750gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBobkový list
- 20gramůOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín římský
- 1kusChilli paprička
- 20gramůKoriandr mletý
- 400gramůFazole červené sterilované
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí a je měkká. Přidáme maso a za stálého míchání a oddělování kousků masa dřevěnou vařečkou smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Vmícháme prolisovaný česnek a smažíme půl minuty, aby se uvolnilo aroma.
- 2Přidáme konzervovaná rajčata nakrájená nadrobno, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku, koriandr, kajenský pepř a propláchnuté fazole. Podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut za občasného promíchání. Na závěr sejmeme pokličku a vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut za stálého míchání. Pokud se všechna omáčka vypařila, přidáme 40 ml vody. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.