Chilli s tofu
45 min.
Ingredience
- 450gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůChilli paprička zelená
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3gramyKmín celý
- 5gramůSůl
- 400gramůFazole červené sterilované
- 625gramůSýr Tofu - uzený
- 4gramyOregano sušené
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Umixujeme cibuli, česnek, zelené chilli, koření a oregano.Ve woku
- 2rozpálíme olej. Přidáme cibulovou směs a dusíme, až začne vonět.
- 3Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí. Přidáme vývar a vaříme 5-10 minut (i déle), až základ zhoustne.
- 4Vložíme tofu, ledvinkové fazole a uschovanou šťávu z rajčat. Vaříme
- 5a tofu přeléváme omáčkou 5-8 minut, až se tofu prohřeje. Nemícháme, mohlo by se rozpadnout. Okořeníme a podáváme horké, posypané
- 6koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.