Chimichangas
70 min.
Ingredience
- Chilli con carne
- 225gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaCukr krupice
- 225gramůRajčata
- 225gramůFazole červené sterilované
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaČesnek sušený
- 6kusůCibule
- 6kusůTortilla
- 1decilitrOlej olivový
- 90gramůSýr Gouda 45%
- 140mililitrůZakysaná smetana
- 225kusůRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 100mililitrůOmáčka Guacamole
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
44 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Tortily zabalíme do alobalu a nahřejeme asi 5 minut v troubě, aby změkly.
- 2Chilli con carne si připravíme tak, že v hrnci rozpálíme olej a necháme maso orestovat, mícháme aby se nespeklo. Přidáme nakrájenou cibuli, posypeme kmínem, chili, oreganem, solí, pepřem, cukrem a vmícháme mouku a česnek. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání si 3 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme asi 30 minut. Červené fazole v konzervě přecedíme a přidáme k pokrmu. Zamícháme, prohřejeme a odstavíme.
- 3Do středu každé tortily dáme asi 2 lžíce směsi, ozdobíme salátem, cibulí a nastrouhaným sýrem. Přeložíme ze všech 4 stran, až vznikne balíček, ze kterého nemůže nápň unikat.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni smažíme nejprve složenou stranou dolů. Smažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a necháme okapat.
- 5Hotové balíčky polijeme omáčkou guacamole a zakapeme smetanou. Posypeme nasekanými rajčaty a ihned podáváme s rýží nebo salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.