Chimichangas

70 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
44 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tortily zabalíme do alobalu a nahřejeme asi 5 minut v troubě, aby změkly.
  • 2
    Chilli con carne si připravíme tak, že v hrnci rozpálíme olej a necháme maso orestovat, mícháme aby se nespeklo. Přidáme nakrájenou cibuli, posypeme kmínem, chili, oreganem, solí, pepřem, cukrem a vmícháme mouku a česnek. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání si 3 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme asi 30 minut. Červené fazole v konzervě přecedíme a přidáme k pokrmu. Zamícháme, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Do středu každé tortily dáme asi 2 lžíce směsi, ozdobíme salátem, cibulí a nastrouhaným sýrem. Přeložíme ze všech 4 stran, až vznikne balíček, ze kterého nemůže nápň unikat.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni smažíme nejprve složenou stranou dolů. Smažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a necháme okapat.
  • 5
    Hotové balíčky polijeme omáčkou guacamole a zakapeme smetanou. Posypeme nasekanými rajčaty a ihned podáváme s rýží nebo salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.