Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyKuřecí prsa
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOlej rostlinný
- 400gramůTortilla
- 300gramůRajčata zelená
- 400gramůFazole vařené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme chilli papričku bez semen, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme 10 minut až se maso uvaří a chilli změkne. Hotové, trochu zchladlé maso natrháme na kousky a chilli jemně pokrájíme.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, osmahneme do sklovita, přidáme drcený česnek, mleté koření a smažíme 3 minuty. Přidáme tomatillos v konzervě a vařené fazole, vaříme ještě 5 minut, poté přidáme maso a koření.
- 3Tortilly nahřejeme nad párou nebo v mikrovlné troubě. Osminu fazolové náplně položíme doprostřed tortilly a složíme obě strany dovnitř. Poté spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil úhledný balíček. Zajistíme párátkem.
- 4Olej rozpálíme ve větší pánvi, chimichangu usmažíme do křupava, jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje, necháme vykapat na papírovém ubrousku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.