Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos

50 min.
Mexiko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme chilli papričku bez semen, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme 10 minut až se maso uvaří a chilli změkne. Hotové, trochu zchladlé maso natrháme na kousky a chilli jemně pokrájíme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, osmahneme do sklovita, přidáme drcený česnek, mleté koření a smažíme 3 minuty. Přidáme tomatillos v konzervě a vařené fazole, vaříme ještě 5 minut, poté přidáme maso a koření.
  • 3
    Tortilly nahřejeme nad párou nebo v mikrovlné troubě. Osminu fazolové náplně položíme doprostřed tortilly a složíme obě strany dovnitř. Poté spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil úhledný balíček. Zajistíme párátkem.
  • 4
    Olej rozpálíme ve větší pánvi, chimichangu usmažíme do křupava, jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje, necháme vykapat na papírovém ubrousku. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.