Chlazené krevety
45 min.
Ingredience
- 230gramůMáslo čerstvé
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 4plátkyChléb toastový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na mírném ohni zahříváme rozpuštěné máslo, když se na něm utvoří pěna, tak ho odstavíme a necháme stát dokud se nerozdělí na jasně žlutou tekutou část a na část bílou s nepravidelnými kousky. Jasně žlutou část-přepuštěné máslo slijeme do misky a zbytek vylijeme.
- 2Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce přepuštěného másla, pak přidáme vyloupané krevety, cayenský pepř, česnek a muškátový květ. Za stálého míchání opékáme asi půl minuty, poté odstavíme a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Rozdělíme do 4 formiček na zapékání, zadní stranou lžíce stlačíme, zalijeme přepuštěným máslem tak, aby máslo krevety zcela překrylo, pak vložíme do ledničky a necháme máslo ztuhnout.
- 3Zhruba půl hodiny před podáváním vyndáme z ledničky, aby máslo mírně změklo, formičky obložíme klínky citronu, snítkami petrželky, chlebem, který jsme po obou stranách opekli a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.