Chléb plněný šunkou, sýrem a bylinkami
70 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7gramůDroždí sušené
- 285gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3lžícePetržel - nať
- 185gramůŠunka dušená
- 2kusyPaprika červená
- 8kusůOlivy černé
- 50gramůMák - semena
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
40 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vlažnou vodu, 2 vejce, olej, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou desku a jemně prohněteme. Dortovou formu vymažeme a vysypeme polovinou máku. Těsto vyvátíme do kruhu o průměru 35 cm. Dáme jej do formy tak, aby okraje přečnívaly. Potom 185 g sýru nastrouháme, smícháme s oreganem a najemno nasekanou petrželkou. Polovinu směsi nasypeme na dno, přisypeme na nudličky nakrájenou šunku a druhou polovinu sýru s bylinkami. Okraje nařízneme nožem na 8 částí. Přehýbáme je směrem nahoru a pokaždé přeložíme plátkem sýru, čtvrtkou papriky a olivou. Konce těsta spojíme nahoře do uzlíčku. Necháme 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme zbylým mákem. Pečeme v troubě při 200°C 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.