Chléb s bylinkami a fetou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Teplou vodu, cukr a sušené kvasnice smícháme, necháme 5 minut stát na teplém místě a až se začnou vytvářet bubliny, je kvásek hotový.
  • 2
    Ve větší míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme sůl, sušený rozmarýn a sušený tymián. Do mouky uděláme důlek a vlijeme kvasnicovou směs (kvásek), olej a důkladně vymícháme do hladkého měkkého těsta. Těsto potom vyklopíme z mísy na pomoučený vál a zpracováváme 5-8 minut, dáme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místa necháme 30-40 minut kynout. Vykynuté těsto dvakrát zvětší svůj objem.
  • 3
    Olejem vymažeme větší formu na chléb nebo koláč (30 cm dlouhou) a vyložíme pečicím papírem.
  • 4
    Vykynuté těsto nakrojíme, do zářezu v těstě nasypeme nadrobenou fetu a další 2-3 minuty zpracováváme. Vložíme do formy, posypeme rozmarýnem a tymiánem a necháme 10 minut kynout ve formě. Pak pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 35-40 minut.
  • 5
    Na čtyři houby (asi po 60 g) nastříkáme olivový olej a opékáme z obou stran 3 minuty. V topinkovači opečeme několik krajíců chleba, dáme na ně trochu nakrájené ricotty, rozdělíme houby, posypeme drobně nakrájeným oreganem a chilli papričkou bez jadérek, zakapeme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.