Chléb s ementálem a bylinkami
75 min.
Ingredience
- Náplň
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké míse smícháme mouku, droždí, sůl, pepř, cukr, vlažnou vodu a utvoříme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přimícháme vejce, nastrouhaný ementál a najemno nasekanou pažitku s petrželkou. Vše důkladně promícháme.
- 3Vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme obdélník, potřeme rozpuštěným máslem a poklademe cibulovou směsí.
- 4Těsto z obou stran srolujeme do středu a vložíme na vymazaný plech. Nožem utvoříme na chlebu zářezy.
- 5V malé misce rozšleháme žloutek s 1 lžící vody a těsto jím potřeme.
- 6Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chléb pečeme 50 minut.
- 7Poté ihned podáváme a před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.