Chléb s ementálem a bylinkami

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké míse smícháme mouku, droždí, sůl, pepř, cukr, vlažnou vodu a utvoříme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přimícháme vejce, nastrouhaný ementál a najemno nasekanou pažitku s petrželkou. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme obdélník, potřeme rozpuštěným máslem a poklademe cibulovou směsí.
  • 4
    Těsto z obou stran srolujeme do středu a vložíme na vymazaný plech. Nožem utvoříme na chlebu zářezy.
  • 5
    V malé misce rozšleháme žloutek s 1 lžící vody a těsto jím potřeme.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chléb pečeme 50 minut.
  • 7
    Poté ihned podáváme a před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.