Chlebová omáčka k vepřové pečeni
110 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová panenka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůKmín drcený
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůCitronová kůra
- 30gramůPetržel - nať
- 6krajícůChléb toastový
- 1litrMléko polotučné
- 20gramůBujón slepičí
- 5gramůSardelová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
25 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Rozehřejeme máslo a maso v něm ze všech stran 15 minut opékáme. Přidáme šalotku, česnek, žampiony, bobkový list a tymián a vše zalijeme polovinou horkého mléka. Asi po 30 minutách přilijeme zbytek mléka. Maso připravujeme celkem 70-80 minut. Během této doby je často obracíme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Ze šťávy vyjmeme bobkový list a tymián. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a krajíčky nakrájíme na kostky. Pečlivě promícháme se šťávou a omáčku dochutíme slepičím bujonem, sardelovou pastou, pepřem, citronovou kůrou a petrželkou.
- 2Podáváme se zeleninovou oblohou z mrkve, řapíkatého celeru, brokolice, chřestu nebo kedlubny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.