Chlebové šátečky plněné sýrovou směsí
85 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká
- 20gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůTuk rostlinný
- 200gramůSýr akawi
- 200gramůSýr Feta
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
219 mg
Cukr
835 mg
Postup přípravy
- 1Začneme přípravou chlebového těsta. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
- 2V době kynutí těsta připravíme sýrovou náplň. V misce smícháme sýry, najemno nasekanou omytou nať petrželky, jemně nakrájenou oloupanou cibuli a natvrdo uvařená, jemně rozsekaná vajíčka, podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.
- 4Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.