Chlebové šátečky plněné sýrovou směsí

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
219 mg
Cukr
835 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Začneme přípravou chlebového těsta. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
  • 2
    V době kynutí těsta připravíme sýrovou náplň. V misce smícháme sýry, najemno nasekanou omytou nať petrželky, jemně nakrájenou oloupanou cibuli a natvrdo uvařená, jemně rozsekaná vajíčka, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.
  • 4
    Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.