Chleboví šneci s pikantní náplní
100 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 3lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
361 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Pažitku a petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- 2V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek a ještě chvilku restujeme. Pánev odstavíme z ohně a ke směsi přimícháme nakrájenou pažitku a petrželku.
- 3Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
- 4Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 5Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 6Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 30 x 20 cm, potřeme ji směsí z pánve, z delší strany zarolujeme a rozkrájíme na 8 dílů. Dortovou formu lehce vymažeme, závitky do ní vložíme na výšku a přikryté necháme na teplém místě kynout 45 minut až 1 hodinu.
- 7Pečeme přibližně 35 až 40 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.