Chleboví šneci s pikantní náplní

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
361 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Pažitku a petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek a ještě chvilku restujeme. Pánev odstavíme z ohně a ke směsi přimícháme nakrájenou pažitku a petrželku.
  • 3
    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
  • 4
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 5
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 6
    Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 30 x 20 cm, potřeme ji směsí z pánve, z delší strany zarolujeme a rozkrájíme na 8 dílů. Dortovou formu lehce vymažeme, závitky do ní vložíme na výšku a přikryté necháme na teplém místě kynout 45 minut až 1 hodinu.
  • 7
    Pečeme přibližně 35 až 40 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.