Chlebový houbanec z Podkrkonoší
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůChléb konzumní
- 4kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůHříbky čerstvé
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) a sádle (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme (1 lžička), opepříme a dusíme do doby, než se voda z hub vypaří a za stálého míchání se začnou smažit. Houby z pánve i s omastkem dáme do větší mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek, majoránku, omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, nastrouhaný tvrdý chléb a směs promícháme.
- 3V menší misce rozšleháme vejce se smetanou a solí (1/2 lžičky) a vaječnou směs přimícháme k houbové směsi. Vše dáme do máslem (1 lžíce) vymaštěného pekáče a dáme do předem vyhřáté trouby upéct.
- 4Pečeme při 180°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.