Chlebový houbanec z Podkrkonoší

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) a sádle (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme (1 lžička), opepříme a dusíme do doby, než se voda z hub vypaří a za stálého míchání se začnou smažit. Houby z pánve i s omastkem dáme do větší mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek, majoránku, omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, nastrouhaný tvrdý chléb a směs promícháme.
  • 3
    V menší misce rozšleháme vejce se smetanou a solí (1/2 lžičky) a vaječnou směs přimícháme k houbové směsi. Vše dáme do máslem (1 lžíce) vymaštěného pekáče a dáme do předem vyhřáté trouby upéct.
  • 4
    Pečeme při 180°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.