Chlebový salát z Toskánska

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které rozložíme na talíři. Posypeme solí a pepřem a je necháme pustit šťávu. Mezitím do mísy nakrájíme oloupanou cibuli na tenká kolečka, přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky a posekanou bazalku. Omytou cuketu rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky a spolu s rajčaty přidáme do mísy a promícháme, aby puštěná šťáva z rajčat propojila všechnu zeleninu.
  • 2
    V misce smícháme bílé víno, balzamikový ocet, posekané kapary, prolisovaný česnek a sůl. Oschlé plátky toastového chleba nasucho opražíme na pánvi, rozlámeme je na menší kousky a polovinu z nich rozložíme na dno větší mísy a zalijeme balzamikovým nálevem. Na to navršíme polovinu zeleninové směsi a znovu opakujeme v další vrstvě.
  • 3
    Na závěr vše zalijeme dresinkem z vinného octa, sardelové pasty, špetky pepře a olivového oleje.
  • 4
    Ihned podáváme, protože chléb se brzy nasákne nálevem a ztratí křupavou konzistenci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.