Chlebový salát z Toskánska
45 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 4kusyPaprika zelená
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 150gramůCuketa
- 0,5decilitrVíno bílé
- 40mililitrůOcet vinný
- 120mililitrůOlej stolní
- 1kusCibule
- 20gramůBazalka
- 8plátkůChléb pšeničný (bílý)
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 20gramůKapary
- 1lžičkaSardelová pasta
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které rozložíme na talíři. Posypeme solí a pepřem a je necháme pustit šťávu. Mezitím do mísy nakrájíme oloupanou cibuli na tenká kolečka, přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky a posekanou bazalku. Omytou cuketu rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky a spolu s rajčaty přidáme do mísy a promícháme, aby puštěná šťáva z rajčat propojila všechnu zeleninu.
- 2V misce smícháme bílé víno, balzamikový ocet, posekané kapary, prolisovaný česnek a sůl. Oschlé plátky toastového chleba nasucho opražíme na pánvi, rozlámeme je na menší kousky a polovinu z nich rozložíme na dno větší mísy a zalijeme balzamikovým nálevem. Na to navršíme polovinu zeleninové směsi a znovu opakujeme v další vrstvě.
- 3Na závěr vše zalijeme dresinkem z vinného octa, sardelové pasty, špetky pepře a olivového oleje.
- 4Ihned podáváme, protože chléb se brzy nasákne nálevem a ztratí křupavou konzistenci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.