Chlebový závin

95 min.
Itálie
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
205 mg
Cukr
423 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nalijeme 250ml vody a nasypeme droždí. Necháme pět minut odstát a potom zamícháme. Přidáme mouku, sůl a 3 lžičky olivového oleje. Pořádně promícháme. Pokud bude těsto příliš drobivé, přidáme ještě vodu.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme minimálně hodinu a půl kynout. Poté těsto lehce promícháme a necháme ještě pět minut odpočívat. Pak vytvarujeme obdélník o velikosti 30x20 centimetrů.
  • 3
    Na obdélník nasypeme strouhaný sýr, drcený česnek, bazalku a velice volně zarolujeme do závinu. Ten položíme na vymazaný plech a na několika místech jemně nařízneme.
  • 4
    Nakonec ještě posypeme solí, pepřem a rozmarýnem. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.