Chlebový závin
95 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 6lžičekOlej olivový
- 200gramůMozzarella
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
205 mg
Cukr
423 mg
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nalijeme 250ml vody a nasypeme droždí. Necháme pět minut odstát a potom zamícháme. Přidáme mouku, sůl a 3 lžičky olivového oleje. Pořádně promícháme. Pokud bude těsto příliš drobivé, přidáme ještě vodu.
- 2Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme minimálně hodinu a půl kynout. Poté těsto lehce promícháme a necháme ještě pět minut odpočívat. Pak vytvarujeme obdélník o velikosti 30x20 centimetrů.
- 3Na obdélník nasypeme strouhaný sýr, drcený česnek, bazalku a velice volně zarolujeme do závinu. Ten položíme na vymazaný plech a na několika místech jemně nařízneme.
- 4Nakonec ještě posypeme solí, pepřem a rozmarýnem. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.