Chňapal s bílým vínem a petrželkou
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůChňapal červený
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 0,5hrnekMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5hrnekVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
203 mg
Cukr
505 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme v míse mouku se solí a pepřem a obalíme v ní rovnoměrně filety. Přebytečnou mouku sklepeme. Rozpálíme v pánvi olej a smažíme v něm maso 6 minut z každé strany. Filety poté dáme na talíř a udržujeme v teple. Pánev vytřeme, rozpustíme v ní máslo a osmahneme krátce česnek. Přilijeme víno a vaříme, dokud se část nevypaří.
- 2Filety podáváme s omáčkou, do níž přisypeme těsně před podáváním petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.