Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůOlivy zelené
- 1špetkaŠafrán
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300mililitrůVývar rybí
- 4kusyChňapal červený
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku na oleji restujeme pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté vmícháme šafrán a všechno mleté koření. Směs stále mícháme a vaříme půl minuty. Do směsi vmícháme konzervovaná rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Na mírném plameni pod poklicí vaříme patnáct minut a bez pokličky dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu vykucháme, vykostíme, zbavíme hlav a ocasů, rozdělíme na půlky, vložíme do omáčky a na mírném plameni vaříme pět minut.
- 2Do hotové směsi vmícháme posekaný koriandr a rozpůlené olivy bez pecek. Podle potřeby ochutíme pepřem a solí.
- 3Směs rozdělíme na talíře a podáváme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.