Chobotnice grilovaná
40 min.
Ingredience
- Chobotnice grilovaná
- Chobotnice vařená vcelku
- 20gramůCitronová kůra
- 80gramůČesnek
- 30gramůChilli paprička
- 1500gramůChobotnice
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě.
- 2Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme. Tělo a chapadla rozkrojíme na 6 dílů, stočíme do vrtule, napíchneme na jehly, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Na talířích doplníme posekanou petrželkou a čerstvou posekanou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.