Chobotnice nadívaná
45 min.
Ingredience
- 800gramůChobotnice
- 150gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 35gramůChléb pšeničný (bílý)
- 15gramůBazalka
- 30mililitrůOlej olivový
- 15mililitrůBalsamico ocet
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme.
- 2Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku.
- 3Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme.
- 4Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.