Chobotnice s bramborami

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotnici vykucháme a promyjeme. Omyjeme petrželku, 1 snítku si uschováme a zbytek nasekáme. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a mírně podrtíme. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Vložíme chobotnici do hrnce, zalijeme ji vodou, přidáme pórek, snítku petrželky, kolečka citronu, bobkový list a zrnka pepře a uvedeme vodu pomalu do varu. Osolíme ji a vaříme chobotnici na mírném plameni asi 1 hodinu. Stáhneme hrnec z ohně, necháme chobotnici ve vývaru vychladnout, potom ji vyjmeme, stáhneme z ní kůži a pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory, omyjeme je, pokrájíme na tlustší kolečka a uvaříme v páře.
  • 3
    V míse smícháme 1 lžíci citronové šťávy se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, přilijeme 2 lžíce oleje a vidličkou všechny ingredience důkladně prošleháme. Do pánve nalijeme zbývající olej a lehce na něm osmažíme 1 papričku a 1 stroužek česneku, vyhodíme je a přidáme scezená a drobně pokrájená filátka ančoviček a za neustálého míchání je necháme rozpustit.
  • 4
    Přidáme kousky chobotnice, 2-3 minuty je smažíme, poté přilijeme zbývající citronovou šťávu a zasypeme vše nasekanou petrželkou. Na servírovací mísu rozložíme brambory, přelijeme je připravenou zálivkou, navrch položíme kousky chobotnice a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.